FAQ

Digitenne

Hoe weet ik of mijn toestel betroffen is door het stopzetten van Rovi’s GUIDE Plus+-service?

Sommige digitale televisies en digitale DVD-recorders kunnen betroffen zijn door het stopzetten van de service. Je kunt makkelijk te weten komen of je toestel de GUIDE Plus+-service heeft door op de ‘Guide’-knop van de afstandsbediening te drukken en de ‘Electronic Program Guide’ te starten. Als je het GUIDE Plus+-logo in je ‘Electronic Program Guide’ kunt zien, is je toestel mogelijk betroffen door de stopzetting.

Mijn GUIDE Plus+ toont geen data meer. Ik heb gezien dat de service stilgelegd is. Kan ik daar iets aan doen?

De gids kan data ontvangen die beschikbaar zijn op verschillende kanalen. We bevelen je aan om je toestel te resetten om de data van andere zenders in de GUIDE Plus+ te kunnen zien. Raadpleeg je handleiding voor meer informatie over de te volgen stappen.

Ik heb het GUIDE Plus+-systeem volledig gereset, maar niet alle kanalen hebben een volledige programmagids. Wat is hier aan de hand?

De data van de kanalen zijn nu ingevuld in het GUIDE Plus+-systeem. Niet alle kanalen voorzien alle informatie. De meeste kanalen tonen alleen maar wat momenteel en binnenkort uitgezonden wordt.

Waarom is deze informatie minder uitgebreid ten opzichte van de vorige gids?

Onze service bood erg extensieve gegevens. De GUIDE krijgt de gegevens nu rechtstreeks van de zenders. Elke zender bepaalt individueel hoeveel informatie je te zien krijgt, waardoor de gegevens dus niet altijd volledig of gedetailleerd zijn.

Ik krijg een berichtje in de Gids dat me vraagt om een manuele data download uit te voeren. Hoe kan ik dat bericht doen verdwijnen?

Nu we onze service stopgezet hebben, moet je een volledige reset uitvoeren en door de ‘Start Sequence Installation’ gaan. Als je ziet dat de Gids nu ingevuld is met programmaschema’s van de individuele zenders, zou het berichtje moeten verdwenen zijn.

Wat is de stopzetting van Rovi’s GUIDE Plus+-service?

Rovi zet de digitenne dataservice voor elektronische consumentengidsen niet verder. De gegevens van Rovi in de GUIDE Plus+ zullen niet langer beschikbaar zijn via de gastzender.

 

Wat gebeurt er met mijn gids na de stopzetting van Rovi’s service?

De Gids zal het programmaschema nu opzetten aan de hand van de data die de kanalen ter beschikking stellen. Dit ‘DVB-SI EIT schema’ is beschikbaar zolang de zender het beschikbaar stelt. Het GUIDE Plus+ systeem blijft dus operationeel en zal gelijkaardige gegevens vertonen als de Rovigids deed.

 

In het geval er geen DVB-SI EIT data in het rooster te zien zijn, bevelen wij de gebruiker aan om verder te gaan met ‘Start Installation Sequence’ van het GUIDE Plus+ setup menu.

 

Waarom wordt de service stopgezet?

 

Rovi heeft beslist om het digitale programmaschema niet meer aan te bieden omdat het systeem vervangen wordt door SmartTVs en connected Bluray. Bovendien kan Rovi betere, interactieve diensten aanbieden door het toestel met het internet te verbinden.

 

Ik heb al opnames gepland op basis van de Gids. Wat gebeurt daar nu mee?

Zodra de timer van de recorder is ingesteld, zal het opnameschema behouden blijven. Dat zou verloren gaan indien de recorder volledig gereset werd.